perjantai 25. syyskuuta 2015

Kesäkurpitsapasta

Noniin, ehkä kaikki mun ystävätkin sen tietää, että r a k a s t a n pastaa, joten mikäs mulle maistuisikaan paremmin, kuin uusi pastaresepti! Tehtiin tätä jo kesällä äidin kanssa ja ihastuin heti ihan täysillä! Kokeilin kerran ohjeen kanssa kotona ja tällä kertaa teinkin jo ilman ohjetta. Nyt kun hain alkuperäisen reseptin tähän postaukseen, muistin ja huomasin, että aika monta ainesosaa sieltä on näköjään tipahtanut pois. Mutta musta reseptit onkin siitä kivoja, että niitä voi niin helposti muokkailla mieleiseksi!


Pasta-ainekset: 

spaghettia
melko iso kesäkurpitsa
auringonkukansiemeniä
parmesan-juustoa
persiljaa



Kastike:

oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
chilimauste
sitruunan mehu




1. Kokkailu kannattaa aloittaa kesäkurpitsan viipaloimisesta, sillä isompaan kurpitsaan voi mennä hetkikin aikaa. Tee paloista mahdollisimman ohuita, pastamaisia viipaleita.(Vieläkin ohuempia mitä mun kuvassa, tuo on näköjään napattu ihan alkumetreillä!) Laita tässä vaiheessa kuitenkin jo pastavesi kiehumaan.












2. Pastan määrästä mulla ei ole mitään tarkempaa ohjetta, mutta se riippuu oikeastaan siitä, haluatko kesäkurpitsan olevan enemmän esim lisuke, kuin pääraaka-aine. Mä olen yleensä laittanut aika lailla puolet ja puolet.




3. Tässä vaiheessa on myös hyvä laittaa kastike tekeytymään. Suosittelen lorauttamaan ainakin desilitran öljyä kupin pohjalle. Lisää chiliä oman maun mukaan, pilko valkosipulit ja purista sitruunan mehu sekaan. Sekoita ja maista, yllätyt varmasti! 



4. Lisää pasta kurpitsaviipaleiden sekaan ja kaada kastike joukkoon. Lisää auringonkukansiemenet ja sekoita hyvin.


      
    5. Lisää parmesaaniraastetta ja persiljaa ja VOÍLA!




Alkuperäinen ohje: HS.fi

2 kommenttia:

Saranda Dedolli kirjoitti...

Näyttää törkeeen herkulliselta! Ja oot napannut näistä vaiheista tosi valosia ja laadukkaita kuvia. :)

Unknown kirjoitti...

Ja maistuu myös! Kiitos!! :)