torstai 20. elokuuta 2015

Åbo

IMG_0119

IMG_0116

IMG_0118

IMG_0117

Vielä vähän Turkua, koska siitähän me tykättiin! En tunne kaupunkia entuudestaan sitten yhtään vaikka olenkin siellä joskus käynyt. Muistin vähän Aurajoen rantaa ja tuomiokirkon ympäristöä mutta siinäpä se onkin. 

Hotellimme oli pienen kävelymatkan päässä keskustasta, oikeastaan ihan sen kupeessa. Meillä oli pöytävaraus Tintå-ravintolaan, joka oli ihan Aurajoen varressa. Mun vanhemmat oli käyneet siellä kesäkuussa ja kampaajallakin taisin kuulla viereisessä penkissä puhuttavan tuosta paikasta..! 

Ja olihan se ihana. Ja ruoka hyvää. Ja sisustukseenkin ihastuin. Olisin voinut kuvailla siellä vaikka kuinka paljon mutta räpsin nopeasti välttämättömimmät kuvat ruokapöydän äärestä tilausta odotellessa. Kurkattiin menua jo aiemmin ja se oli musta sopivan erilainen ja niin herkullinen, että en oikeasti osannut valita mitä syödä. Käykää ehdottomasti jos liikutte Turuus!

Hah, ei tän koko tekstin pitänyt ihan ravintolasta kertoa mutta kai mä sitten tykkäsin siitä niin paljon. Joka tapauksessa halusin myös tulla kertomaan, kuinka kivalta ja rennolta kaupungilta se Turku vaikutti! (Antti kysyi siinä kävellessä, että miksei me muutettu Turkuun...) Aurajoen varsi näytti auringon laskiessa niin sympaattiselta hengailupaikalta, että olisi tehnyt mieli liittyä joukkoon. Pimeällä se taas oli tosi kauniisti valaistu ja tunnelmaa lisäsi jostain kuuluva hyvä musiikki. 

Tajusin, että tänä kesänä mulla onkin ollut jo kaksi Turun reissua kun siellä Ruisrockissakin tuli käytyä. Ensi kesänä uudestaan! Nyt loppukesästä haluaisin päästä käymään vielä Hangossa ja sitä paitsi viime kesänä luvattiin Antin kanssa toisillemme, että joka kesä on käytävä siellä ainakin kerran...

2 kommenttia:

Saranda Dedolli kirjoitti...

Kirjoitin ton ravintolan nimen ylös haha! Jos joskus satun Turussa pyörähtää:-D

Anna Veikkanen kirjoitti...

Haha kiva! Suosittelen!! :-)