maanantai 9. maaliskuuta 2015

Lomakuvia part 2

IMG_7808
  blogiin 
IMG_7896  blogi 
IMG_7884 
IMG_7825 

IMG_7865  IMG_7835 
IMG_7842 
Tässä toinen osa meidän hiihtolomamatkan kuvista! Plääähh, voiko taas lähteä reissuun? Onko pakko elää arkea?

Meidän viikon ohjelma meni kuta kuinkin niin, että herättiin aamulla aikaisin ja oletuksena oli lähteä heti rinteeseen. Hissit aukesi siinä puoli yhdeksän maissa, kunhan hissityöntekijä jaksoi tulla töihin. Aamupalalla saatiin hotellin virkailijalta säätiedote, jonka mukaan päivän menoja suunniteltiin. Cervinian kylä on noin 2000 metriä meren pinnasta ja siellä pakkasta oli yleensä noin -6 astetta. Ylhäällä rinteillä, eli siellä noin 3000 metrin hujakoilla ja korkeammalla, pakkasta saattoi olla jopa 10 astetta enemmän ja tuulikin oli aika eri luokkaa kun "maan tasalla" ! Tuuli vaikutti myös hissien aukioloihin, joten vaikka sää olisi täysin aurinkoinen, tuuli saattaa pilata koko päivän - ainakin laskettelun osalta. Näin kävi ainakin yhtenä päivänä.. Mutta laskettelu vaihtui auringon ottoon, joten olin kuitenkin ihan tyytyväinen ;)

Kylä itsessään oli aika nopeasti koluttu läpi mutta se oli niin tunnelmallinen, että tykkättiin käppäillä siellä ympäriinsä. Niinä päivinä kun ei päästy rinteeseen pilvisyyden, tai tuulen takia, päivät kului reippaillessa ja tietenkin ihanissa ravintoloissa syöden.. Yhtenä päivänä käytiin myös kokeilemassa jääkarttingia! Hahaa, se oli hauskaa ja sain myös kehuja joltain mahdolliselta Ferrari-pomolta.. 

Cerviniassa erikoista oli ranskan kielisyys! Lähes kaikkien ravintoloiden nimet olivat ranskaksi ja paikalliset ilahtuivat enemmän ranskan kielen käytöstä kuin italian. Tämäkin asia polveutuu kuulemma historiasta ja pienten kuningaskuntien ajalta. Toinen hassu juttu oli tarjoilijoiden hyökkäys asiakkaiden tyhjiä lautasia kohtaan. Lähes välittömästi astiat korjattiin pois ja seurustelu jatkui. 

Jos teitä kiinnostaa laskettelureissut Alpeilla, suosittelen ehdottomasti ottamaan kansainvälisen hissilipun, sillä jos rinnealue on naapurimaiden yhteinen, niin niiden yhdistely on todennäköisesti tehty helpoksi. Cervinialla on yhteinen rinnealue mm. Sveitsin Zermatt-kylän kanssa ja mekin käytiin siellä eräänä aurinkoisena päivänä. Silloin noustiin sinne hieman alle 4000 metriin ja maisema oli aivan uskomattoman hieno! Siinä korkeudessa alkoi muuten olla aika rankkaa edes pelkkä seisominen..

Tiivistelmä: Niin ihana ja rentouttava loma, voinko lähteä nyt heti uudestaan?

Ei kommentteja: