keskiviikko 23. joulukuuta 2015

P A R I S


Pariisissa me...


... vietettiin kolme yötä ja 2,5 päivää ja todettiin, että ensi kerralla halutaan ja tarvitaan kyllä hieman pidempi kaupunkiloma

... nautittiin lämmittävästä auringonpaisteesta

... syötiin monta kertaa terassilla, Antti jopa t-paidassa (miettikää, joulukuussa)!!... olin pienessä nuhassa mutta onneksi se ei menoa haitannut!

... ajeltiin sekä taksilla, että junalla ympäriinsä

... nautittiin metron helppoudesta ja selkeistä opasteista turisteillekin!

... kiivettiin 284 askelta Riemukaaren päälle ja ihmeteltiin kaunista näköalaa auringon lämmittäessä

... käytiin ihailemassa Eiffel-tornia pariinkin otteeseen; päivä- ja iltavalaistuksessa

... syötiin croisantteja

... kunhan käppäiltiin ympäriinsä

... tein elämäni ensimmäisen vintageostoksen!! (Toisaalta luulen, että se voi olla ihan vaan second hand mutta kaupan nimikin oli vintage, joten... Vintage it is then! )... yövyttiin söpössä ja siistissä hotellissa ihan Riemukaaren kupeessa. Mahtava sijainti ja metropysäkkikin ihan vieressä!

... Todettiin, että kyllä ne ranskalaiset olivat ennemmin kohteliaita kuin tympeitä. Hotellin respan avuliaalle miehelle palvelusta 10/10!!
... Sattuman kautta päädyttiin kuuntelemaan todella mukaansa tempaavaa jazzia Notre Damen lähistölle ja maanalaisen sellimäisen jazzklubin tunnelma oli jotain ihan käsittämätöntä!!

... sönkkäsin toisinaan jotain ranskaksi...

... ja pieni suuri innostus kielen opiskeluun heräsi jälleen!
... todettiin, että tuonne on kyllä päästävä uudestaan. Tämä oli mun toinen matkustuskertani Pariisissa mutta olen kyllä sitä mieltä, että Pariisi on kaupunki, johon voi palata aina uudelleen ja uudelleen. Aina jää jotakin nähtävää ensi kerralle!


Ja seuraavaksi.. Nautitaan ihanasta ja rauhallisesta (vaikkakin lumettomasta) joulun ajasta! <3 


Ei kommentteja: